Evidencija komunalne infrastrukture - nerazvrstane ceste


Nerazvrstana cesta je cesta koja se koristi za promet vozila i koju svako može slobodno koristiti na način i pod uvjetima određenim Zakonom o cestama i drugim propisima, a koja nije razvrstana kao javna cesta u smislu Zakona o cestama.

Mrežu nerazvrstanih cesta na području Općine čine ulice, seoski i poljski putovi te druge nerazvrstane javne prometne površine na kojima se odvija promet.

Nerazvrstana cesta na području Općine je javno dobro u općoj uporabi u vlasništvu Općine. Nerazvrstana cesta se ne može otuđiti iz vlasništva Općine niti se na njoj može stjecati stvarna prava, osim prava služnosti i prava građenja radi građenja građevina sukladno odluci općinskog načelnika Općine Kloštar Podravski, pod uvjetom da ne ometaju odvijanje prometa i održavanje nerazvrstane ceste, osim u posebnim okolnostima o čemu odlučuje Općinsko vijeće Općine Kloštar Podravski 

Radovi održavanja nerazvrstanih cesta ustupaju se pravnoj ili fizičkoj osobi koja je za te radove registrirana, specijalizirana i tehički opremljena te koja raspolaže osposobljenim kadrovima za izvođenje radova održavanja pod prometom.